Her kan du se videoer med UNDER MÅNEN:

UDEN ET ORD

I 2020 og 2021 udgiver UNDER MÅNEN en række instrumentalnumre fra bagkataloget under titlen “Uden et ord”.


UDEN ET ORD 1:
Første nummer hedder “Ouverture” er et nyt akustisk nummer, som aldrig er blevet indspillet før. Det er et kort instrumentalnummer i drop d tuning med capo på andet bånd. Der er lavet nogle overdubs med min EHX Freeze pedal. Indspillet på min Lowden S25
(Februar 2020)


UDEN ET ORD 2:
Andet nummer er en lille improvisation optaget under forsøget på at finde den bedste mikrofonplacering. Det fik titlen “Bathroom Jam” efter det konverterede badeværelse/lydstudie. Nummeret er ret inspireret af den engelske guitarist Bert Jansch (især hans duetplade med John Renbourn “Bert & John” fra 1966).
(Marts 2020)


UDEN ET ORD 3:
Tredje nummer i serien er en akustisk soloudgave af den svenske folkevise “Visa från Utanmyra”, mest kendt i Jan Johansons legendariske udgave fra 1964. Endnu en optagelse fra “Bathroom Studio”.
(April 2020)


UDEN ET ORD 4:
Fjerde nummer hedder “Hungerfugl” og er også indspillet under Corona-lockdown på badeværelset i sommerhuset. . Videoen er optaget samme sted på en regnvåd dag i maj. Nummeret er blevet til over flere år, med mange forskellige dele, som først til sidst kom til at hænge ordentligt sammen.
(Maj 2020)


UDEN ET ORD 5:
Femte afsnit af “UDEN ET ORD” er en ny optagelse af et ret gammelt UNDER MÅNEN-nummer “Vindhejren”. Det er et kort up-tempo banjo instrumentalnummer. Banjoen er bygget af den fantastiske engelske instrumentbygger Leon Ballard. Nummeret er nok et af dem som UNDER MÅNEN har spillet flest gange live – både solo, som duo og som trio.
(Juni 2020)


UDEN ET ORD 6
Efter en lang sommerpause er UDEN ET ORD tilbage. Denne gang med et nyt solo akustisk nummer og en video optaget i en svensk skov. Kan du finde skovtrolden? Nummeret er indspillet på min gamle Lowden F22 i et take uden nogen form for overdubs.
(September 2020)


UDEN ET ORD 7
Syvende video i serien UDEN ET ORD er et helt nyskrevet nummer med titlen “Gråt nyt” (for det har 2020 budt på i rigelige mængder). Til gengæld er videoen en hyggelig tur gennem nogle af de plader, som har inspireret Under Månen mest gennem tiden. Nummeret er optaget på min Lowden F22 med lidt percussion, Omnichord og nogle cello samples.
(December 2020)


UDEN ET ORD 8
Den ottende del af UNDER MÅNEN – UDEN ET ORD er et af de ældste numre i serien. ”Ravnekongen” har omkring 18 år bag sig og er blevet spillet live adskillige gange i forskellige udgaver og med forskellige folk. Nummeret er opkaldt efter en mystisk karakter i Susanna Clarks fantastiske (og meget oversete) roman om ”Jonathan Strange & Mr. Norrell”(2004), som er en bog helt ud over det sædvanlige. Videoen prøver at skabe lidt den samme stemning som bogen.

Ud over akustisk guitar byder nummeret på banjo, Omnichord og nogle cello-samples.
(Februar 2021)

BONUS: her kan du høre den oprindelige elektriske og ret syrede udgave fra 2003.


UDEN ET ORD 9
Så er vi nået til niende del af UDEN ET ORD. Det er en spøjs omgang med fløjte, middelaldertamburin og fuzzguitar. Nok ikke noget der lige bliver spillet på P3 med det samme, men både det længste og det mest komplekse nummer i serien. Spillet på min Lowden S25, min gamle Gibson Les Paul og en fantastisk ny fløjte lavet af Charlie Tarrio (Whorfin Woods) i USA.

Titlen er en reference til Johannes V. Jensen og “Kongens fald”, mens midterstykket med den elektriske guitarsolo er kraftigt inspireret af den engelske folkgruppe “The Pentangles” udgave af folkemelodien “Jack Orion”, som afslutter deres klassiske album “Cruel Sister” fra 1970.
(April 2021)


ØVELOKALE 2019 (med Misja på cello)


GENNEM STORMEN 2018

Det klassiske Under Månen nummer i ny bluegrass udgave. Med Anders på mandolin og Misja på cello

KULTURNAT 2018
To optagelser fra UNDER MÅNENS koncert i Alle Helgens Kirken på Amager.


LIVSTEGN
Uddrag af instrumentalnummeret “Livstegn”.

DEN SIDSTE GANG
Ny sang forår 2018. Her i den sidste optagelse med Sara på bas.

TUSIND STJERNERS PRAGT
Her i en tidlig Omnichord version.

GENNEM STORMEN
Nyt akustisk arrangement af en af Under Månens ældste sange. Nu med cello. Første gang spillet til koncerten på Cafe Oslo Plads 2017.

DEBUTKONCERT
Optagelse fra Under Månens første koncert på Blågårds Apotek 15/6 2016. Bandet spiller sangen: “Fortabte satellitter”. Det er første gang sangen spilles live.

TEASER
Op til debutkoncerten udgav bandet nogle små teaservideoer.