UNDER MÅNEN ser tilbage på året, der gik. Endnu et mærkeligt år præget af bekymringer og restriktioner men heldigvis også med mange lyspunkter.

I februar udkom ”Ravnekongen” det ottende nummer i UDEN ET ORD serien, og planerne om at samle numrene i en decideret pladeudgivelse begyndte så småt at tage form. I de følgende måneder udkom den middelalderinspirerede ”Forårets død”, titelnummeret ”Uden et ord” og det hele blev afsluttet i juli med et helt nyt nummer: ”Aftenstjerne”.

De nye numre var alle betydeligt mere komplekse end de forholdsvis simple UDEN ET ORD-numre fra 2020, og da de tilhørende videoer samtidigt også blev mere og mere teknisk ekstravagante, var der i forårsmånederne en heftig aktivitet. Der blev optaget fløjte, spillet banjo og videoredigeret til den store guldmedalje.

Der blev dog også tid til et enkelt sideprojekt – i anledning af Bob Dylans 80-års fødselsdag (en konstant inspirationskilde) indspillede UNDER MÅNEN en coverudgave af ”Scarlett Town”, en af Bobs nyere og mindre kendte sange.

Der var også nok at se til hen over sommeren. De færdige optagelser skulle mixes, mastereres og finpudses på alle tænkelige måder. Der skulle laves et pladecover (et uskarpt vildskud fra ”Vindhejren”-videoen) og findes en endelig rækkefølge til de 10 numre. Men endelig den 3. august var UNDER MÅNENS debutplade UDEN ET ORD klar til udgivelse – først på alle større streamingtjenester og en måneds tid senere som fysisk cd-udgivelse.

Pladen er siden blevet streamet over 1500 gange og er blevet taget godt imod overalt. Videoerne er blevet set over 20.000 gange – så det lille (og ganske nørdede) musikprojekt er kommet godt ud i verden.

Et enkelt nummer kom ud efter pladen var færdiggjort. ”Mr. Morgan” var et kort banjonummer, som ikke nåede med på pladen, men fik sin udgivelse i oktober med en passende grynet sort/hvid video.

Så samlet set: 12 måneder, 5 numre, 5 videoer og 1 debutplade.

Det nye år byder på masser af ny musik, men også et lille nyt månedligt indslag på Instagram – tjek det ud første gang om ganske få dage.

Som altid kan UNDER MÅNENS musik streames overalt, og det er stadig muligt at købe cd-en på undermånen.dk – på hjemmesiden kan du også læse alt om projektet og se videoerne til alle numrene.

GODT NYTÅR FRA UNDER MÅNEN