Det tredje år med MÅNESKIVEN starter ud med en overraskende sjælden plade.

De fleste kender den ukrainske/amerikanske model/skuespiller Milla Jovovich fra en broget række blockbusterfilm fra start halvfemserne og op til i dag. Især Luc Bessons fantastiske og ret besynderlige ”Det 5. element” fra 1997 bragte hende i medierne søgelys (hun blev senere gift med ham og spillede med i flere af hans film), samtidigt med hun gik model for de største modehuse og var ansigtet i reklamer for de største kosmetikmærker.

Hvad de færreste ved, er at hun sideløbende også forsøgte sig ud i musikken. Allerede i 1994 før hun var slået rigtigt igennem med det førnævnte, indspillede den kun 18-årige Milla en plade i London. Hun havde skrevet en håndfuld sange, og det lykkedes at få en aftale igennem med et lille pladeselskab, og det blev til ”The Divine Comedy”, årets første MÅNESKIVE.

Det er nemlig en ret god plade (på trods af det ret forfærdelige cover) – med en meget tidstypisk 90’er lyd som blander folk, pop og rock (og faktisk en snert af noget østeuropæisk inspiration på flere af numrene). Der er en tydelig arv fra Kate Bush, men også fra Tori Amos, som dengang var på toppen af hitlisterne. Der blev også lavet musikvideoer til et par singler, som fik ok rotation på MTV (som også var på toppen dengang), og den meget smukke Milla var lige den type kunstner, musikkanalen elskede at promovere.

Men pladen kom kun i butikkerne i meget få eksemplarer, og da Millas skuespils karriere pludselig tog fart med ”Det 5. element”, var der nok ikke mere tid til musikken. Der kom i hvert fald aldrig en plade nummer to, og ”The Divine Comedy” blev lidt af en kultplade.

De lykkedes mig at skaffe et eksemplar (i rødt vinyl), da pladen for et par år siden blev genudgivet (igen i meget begrænset antal) på den meget hypede RECORD STORE DAY, men heldigvis kan pladen findes på YouTube – giv især de to singler ”The Gentleman Who Fell” og ”Bang Your Head” et lyt.

Og glæd dig så til næste udgave af MÅNESKIVEN.