Flere har påpeget, at der aldrig har været en dansk plade i MÅNESKIVEN, og det går selvfølgelig ikke. Derfor er denne måneds plade på dansk, endda med en ret kendt dansk kunstner og ovenikøbet en de bedste danske plader, som er udkommet i de sidste mange år efter min mening.

Alle kender Alberte Winding, enten som Luna i ”Bamses Billedbog”, som forfatter til bøger både til børn og voksne eller som sangerinde med en mængde hits bag sig (især ”Lyse nætter” er blevet kæmpestor). Men de færreste opdagede, at hun midt under Corona udgav en helt fantastisk plade, som nok både blev overset, fordi folk havde tankerne på den igangværende (og på det tidspunkt ret nye) pandemi, men måske også fordi pladen var lidt noget andet end den mere mainstream pop, hun ellers er kendt for.

”Martha’s Wineyard” er en afdæmpet perle. 10 enormt smukke akustiske numre med tekster som kredser om historier fra Albertes ungdom og et længere ophold i netop Martha’s Wineyard (som er en ø ud for kysten af det østlige USA). Historier om ensomhed, ungdom, kærlighed og om det at se tilbage på en for længst svunden tid. Lækkert produceret med sans for det rene og minimalistiske af Albertes mand Andreas Fuglebæk (som også har været med til at skrive sangene og som spiller de fleste af instrumenterne) og med Albertes dejlige, varme og utroligt velkendte stemme i front. Den blander folk, bluegrass og singer-songwriter genrerne på en måde, som egentligt ikke er så lang fra min egen musik i UNDER MÅNEN.

Som I kan se, var jeg så heldig at få et signeret eksempler (trykt på den frækkeste mint-grønne vinyl!) og med Albertes kommentar ”til den stille fest” skrevet på coveret – og det er egentligt en meget præcis varedeklaration, for det er den perfekte plade at sætte på til en lun sommeraften på terrassen.

Omkring samme tid udgav Alberte erindringsromanen ”Småt brændbart”, som også kan anbefales og som fortæller videre på samme historie.

Giv pladen et lyt, god sommer og glæd dig så til næste måneds MÅNESKIVE.