Denne gang handler MÅNESKIVEN om banjoen. Et instrument som lidt deler vandene og for nogle mennesker er ren tortur at høre på. Jeg har nu altid godt kunne lide lyden og startede for mange år siden ud med en ret elendig 6-strenget guitarbanjo. En guitarbanjo ligner en banjo, men spilles som en guitar og er derfor hverken fugl eller fisk og lyder derefter (altså ret dårligt), men den fandt alligevel vej til den allerførste video ”Nattens dronning”, som UNDER MÅNEN udgav helt tilbage i 2016. Men så opdagede jeg en plade som ændrede alting – og den er selvfølgelig denne måneds MÅNESKIVE.

“Love Has Come For You” fra 2013 er en sørgelig overset udgivelse med Steve Martin (ja, ham komikeren) og Edie Brickell (som mest er kendt for at være gift med Paul Simon) – en virkelig sjov og charmerende plade. Steve Martin er temmelig vild på banjo, og hans banjospil på denne plade gav mig for alvor lyst til at dykke mere ned i det med banjoen (altså med en ”rigtig” banjo). Jeg kan virkeligt godt lide blandingen af Martins banjo og Brickells stemme og små-naive tekster. De har siden udgivet endnu en plade sammen, som også er ret god.

Men nu er jeg venstrehåndet og venstrehåndede banjoer hænger ikke på træerne i Danmark (det ville også se mærkeligt ud!), og som ved et lykketræf dukkede der præcis på samme tid en venstrehåndet banjo op på DBA – endda en banjo af fineste kvalitet, håndbygget af Leon Ballard i det sydlige England og til en særdeles fornuftig pris (i forhold til hvad sådan en banjo rent faktisk koster fra ny). Så en efterårsdag i 2016 stod jeg klar i Kbh. Lufthavn for at modtage en mand med en banjo til mig og få måneder senere gjorde banjoen sin debut live til UNDER MÅNENS først akustiske koncert på Esrum Kroen.

Siden da har banjoen sneget sig ind på mange af mine numre, men nok mest tydeligt på ”Vindhejren” fra UDEN ET ORD, som er månedens video. Banjoen er også fast inventar til alle mine koncerter.

Og glæd dig så til næste måneds MÅNESKIVE.