MÅNESKIVEN har været vidt omkring i genrerne men aldrig handlet om decideret støjrock – så det skal den i denne måned.

MY BLOODY VALENTINE var allerede et etableret og originalt engelsk rockband med et par EP’er og en enkelt plade bag sig, da de i 1991 udgav den nu ganske legendariske LOVELESS. En plade du skal give en chance, også selvom du måske ikke normalt lytter til den slags musik.

Som alle store plader er historien bag pladen næste lige så god som selve pladen. Bandet gik i studiet i februar 1989 med en plan om, at den kunne laves på 4-5 dage – men sådan kom det bestemt ikke til at gå. Det tog over to år at bliver færdige med pladen, som endte med at være indspillet i 19 forskellige lydstudier. Den ultraperfektionistiske guitarist og frontmand Kevin Shields frygtede flere gange at pladen aldrig ville blive færdig, da ulykker begyndte at ramme bandet. Trommeslageren blev syg og Shields måtte genskabe de fleste af beatsene gennem samples fra tidligere optagelser. Både Shields og sangerinden Bilinda Butcher fik tinnitus af det voldsomme lydniveau og samtidig blev pladen bare dyrere og dyrere – i en sådan grad at pladeselskabet Creation Records kom i seriøse økonomiske problemer (og fyrede bandet umiddelbart efter udgivelsen).

Men i den sidste ende kom der en fantastisk unik plade ud af det, som mange bands har ladet sig inspirere af eller direkte efterlignet. Kombination af støjende guitarer og sfærisk drømmende vokaler er mageløs – nummeret ”To Here Knows When” blev engang beskrevet af et musikblad som ”at stå midt inde i en sværm af venlige bier” og det er faktisk meget præcist. Alt balancerer perfekt mellem det smukke og det støjende.

Og så hører også det med til fortællingen, at bandets tredje plade først udkom i 2013 efter at de havde arbejdet på den i over 20 år (og været gået i opløsning og blevet gendannet undervejs). Rygterne siger at der er en fjerde plade på vej, som de nu har arbejdet på i 11 år.

Giv pladen et lyt – du har helt sikkert aldrig hørt noget som den før!