Oktobers MÅNESKIVE viser, at der tit kommer noget fantastisk ud af at kombinere to i forvejen gode ting.
”The Queen of Hearts” udkom i 2017 med gruppen OFFA REX.

Bag bandnavnet (som også er navnet på en engelsk sagnkonge fra 700-tallet) gemmer sig et samarbejde mellem den utroligt dygtige engelske sangerinde Olivia Chaney og den amerikanske folk-rock-gruppe The Decemberists. Begge etablerede navne med solide udgivelser bag sig.

The Decemberists er et af de mest interessante nyere amerikanske bands, som for alvor brød igennem med pladen ”The Crane Wife” i 2007. Også deres meget ambitiøse ”rock-opera” eller ”musikfortælling” ”The Hazards of Love” fra 2009 og den mere akustiske ”middle of the road” tilgængelige ”The King is Dead” fra 2011 er værd at anbefale. Alle tre plader hvor det var tydeligt, at bandet havde et bankende hjerte for den traditionelle engelske folkemusik, og derfor gav det også god mening, at de gik sammen med Chaney, som er et af de helt store nye navne på den engelske folk-scene.
Ideen var at indspille en håndfuld både kendte og mere ukendte engelske folkesange i en folk-rocket stil tydeligt inspireret af 70’er grupper som Fairport Convention og Steely Span – og det slipper de utroligt godt fra.
Det går fra det helt stille og sarte – f.eks. den utroligt smukke ”The Old Churchyard” – til det nærmest heavyrockede på ”Sheepcrook and Black Dog”. Chaney synger på otte af numrene, mens Decemberists forsangeren Colin Meloy synger på to (blandt andet den ret fantastiske ”Blackleg Miner”, som handler om en minestrejke i 1844). Pladen viser på en ret fin måde, at man godt både kan respektere folkesangenes originale udtryk og samtidigt modernisere dem uden at øve vold på dem. Olivia Chaney synger blændende, og The Decemberists viser hvor dygtigt og afvekslende et band, de er.
Desværre er det indtil videre den eneste plade, der er kommet under OFFA REX-navnet – men giv den en chance, den er virkelig god!

Og glæd dig så til næste udgave af MÅNESKIVEN.